mandag 12. desember 2016

I sirkel under solen av Paula McLainDenne boka  handler om Beryl, som blir forlatt av sin egen mor i Kenya som barn, og som blir oppdratt av sin far som er hestetrener, og den innfødte stammen Kipsigis som bor på farens mark. Hennes ukonvensjonelle oppvekst gjør henne til en modig og sterk ung kvinne, med en sterk vilje og en forkjærlighet for alt som er vilt. Men Beryl sliter med å finne sin plass i det siviliserte samfunnet som vokser fram. Hun sier et sted at det er lettere å snakke med hester – enn med mennesker.
 Beryl ble gift allerede som 16 åring, men ekteskapet var en katastrofe og hun skapte skandale i overklassesamfunnet med oppførselen sin da hun forlot ektemannen og ble den første kvinnen med profesjonell hestetrenerlisens.
Etter en stund kom hun inn i Happy Valley-sosieteten, og ble involvert i et trekantforhold med Karen Blixen og Denys Finch Hatton. Hun er veldig mye på farmen til Karen Blixen, der det også er mange middager og festligheter.  Denne affæren førte til det hun er mest kjent for: Å fly alene over Atlanterhavet fra øst til vest. Hun hadde også flere forhold bak seg, og var gift tre ganger. Etternavnet hennes kommer fra ekteskap nummer to. Til tross for mye motgang, klarer hun å reise seg gang på gang, og blir en kjent kvinne.
 
Jeg så for meg hele det storslåtte og majestetiske  Afrika og følte at jeg var der, og kjente nesten luktene og lydene hun beskriver. Og vi blir tatt med på livsfarlige eventyr og halsbrekkende flyreiser!

I sirkel under solen
Paula Mclain
Roman
448 s
Pantagruel
2016Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar